blog

Jak se pracuje v Providentu

Provident
06 11 2017 10:00

Jak se pracuje v Providentu? Kdo jsme? Kde nás najdete? A jaká jsme parta kolegů se společnými cíli? Nahlédněte za dveře naší centrály a přidejte se k nám.

Kdo jsme

Začali jsme v Anglii v roce 1880, v České republice působíme už dvacet let. Za tu dobu vyzkoušel naše finanční produkty už milion Čechů. Centrálu máme v britském Leedsu, pobočky v 11 zemích včetně SkandinávieMexika nebo Austrálie. Naše akcie jsou kotované na londýnské burze. V ČR máme 600 zaměstnanců a 1500 obchodních zástupců.

Nejsme ale klasická korporace. Ve firmě si tykáme od generálního ředitele až po sekretářku. Práci si můžeme časově přizpůsobit, jak nám to vyhovuje, klidně i z domova. A navíc můžeme chodit v džínách.

Příležitosti pro uplatnění

Práci nabízíme jak v ČR, tak i v našich dalších zemích po celém světě. Hledáme hlavně ajťáky a studenty IT. Studentům nabízíme odborné stáže a pomoc při psaní bakalářských a diplomových prací. Podporujeme i zkrácené úvazky, vycházíme vstříc studentům, kteří si potřebují práci přizpůsobit studiu.

Jak se pracuje v Providentu?

Jsme britská firma, působíme po celém světě.  Intenzivně spolupracujeme s britskou centrálou a ostatními pobočkami. Podílíme se na mezinárodních projektech, často mluvíme anglicky. A také pečujeme o své zaměstnance – připravujeme vzdělávací kurzy, lidé si mohou vybrat, jaká školení chtějí absolvovat, a navíc se zajímáme o názor jednotlivců, dokonce k tomu naše lidi vybízíme. „Každému dáme slovo - pokud má někdo nápad, jak dělat práci jinak a líp, může si o tom popovídat s kýmkoliv z vedení firmy,“ říká Hana Vlčková, která má na starosti nábor nových zaměstnanců.

Jak to u nás vypadá?

Máme moderní kanceláře na Budějovické. Nejsme v přízemí, ale v 11. patře se skvělým výhledem na Pražský hrad. V herní místnosti je k dispozici Xbox a do práce si můžeme vzít i domácí mazlíčky. Kolegové si berou psy, ale měli jsme tu i papouška či krajtu. Kdysi jsme museli dodržovat dress code, ale ten postupně vymizel, protože jsme zjistili, že důležitější než oblečení jsou výsledky naší práce a spokojenost našich lidí.

 

Zajímavé projekty

Výhodou pro studenty či absolventy, může být i možnost dalšího vzdělávání díky Enterprise prostředí, v němž provozujeme naši infrastrukturu a firemní systémy. Toto prostředí se snažíme nejen optimalizovat, ale i rozvíjet tak, abychom i nadále dokázali kvalitně podporovat budoucí projekty. „Absolvent IT směru se u nás tak, v brzké době, dokáže zorientovat v Enterprise prostředí a to pak využít ke svému dalšímu rozvoji a spolupráci v nadnárodní společnosti. Možnost vyniknout je u nás vysoká a šikovné kolegy rádi dále zapojujeme do mezinárodních projektů,“ doplnil IT Manager Michal Musil.

Není to jenom o práci

Každý rok darujeme přes 1 milion korun na dobročinné účely. Sami se do takových činností také aktivně zapojujeme. O tom, co budeme dělat, rozhodují i naši zaměstnanci. Pomáháme třeba seniorům nebo v dětských domovech, uklízíme černé skládky apod. Naše lidi motivujeme dvěma placenými dny v roce k tomu, aby jako dobrovolníci pomáhali všude, kde je to potřeba.

Volné pozice

Staňte se členem naší party. Seznam volných pozic naleznete kdykoliv na našich stránkách.