Kdo jsme?

Provident Financial je britská finanční společnost poskytující spotřebitelské půjčky, dceřiná firma International Personal Finance s centrálou ve Velké Británii.

Působíme již v 9 zemích: Česká republika, Polsko (od 1997), Maďarsko (od 2000), Mexiko (od 2003), Rumunsko (od 2006), Litva (od 2013), Estonsko, Lotyšsko, Austrálie (od 2015).

Společnost Provident Financial s.r.o. působí na českém trhu již od roku 1997 a za tu dobu využilo naše produkty více než 1 000 000 zákazníků. V roce 2018 získal Provident jako jedna z prvních nebankovních finančních institucí licenci od České národní banky. Transparentně nabízíme bezúčelové hotovostní i bezhotovostní půjčky, bez ručitele a bez skrytých poplatků.

1,7 milionů zákazníků IPF po celém světě

88 % spokojených zákazníků

76 % žen mezi obchodními zástupci

76 % vracejících se zákazníků

Mateřská společnost českého Providentu International Personal Finance je kótována na londýnské burze cenných papírů od svého vzniku (kódové označení IPF.L). Podléhá proto přísnému dohledu britských regulačních orgánů. Naše akcie a dluhopisy jsou na sekundárním trhu obchodovány také na varšavské burze.

Informace pro investory Finanční výsledky za rok 2021Výroční zpráva skupiny IPF za rok 2022

Historie Providentu

Odpovědný přístup je součástí naší DNA

Placené dny ročně všem zaměstnancům pro zapojení do veřejně prospěšných projektů.

20 498 kilometrů naběhali, nachodili a najezdili zaměstnanci a obchodní zástupci v roce 2021 ve prospěch společensky prospěšných projektů.

Milionu korun jsme v roce 2021 věnovali na dobrou věc.

Již podruhé jsme se v roce 2020 stali na další 3 roky signatáři Evropské Charty diversity.

Etické podnikání je naší prioritou

Kodex je postaven na hodnotách naší společnosti, kterými jsou otevřenost, odpovědnost a respekt. Upravuje naše vztahy například se zákazníky, vládními i nevládními organizacemi nebo s našimi obchodními partnery. Kodex mimo jiné říká, že Provident své zákazníky vždy informuje o všech podmínkách půjčky včetně práva na odstoupení od smlouvy a garantuje, že informace našich zákazníků zůstanou důvěrné. Níže se můžete podívat na nejdůležitější zásady, ke kterým se v našem etickém kodexu zavazujeme.

Naše etické chování hodnotí kladně i Evropská komise. „Oceňujeme přístup Providentu k etickému úvěrování a jsme rádi, že podpořil osvětovou kampaň Evropské komise,“ řekl Martin Stašek, mluvčí českého zastoupení EK.

Etický kodex

Náš přístup oceňují zákazníci a zaměstnanci