blogimg

5 tipů na levný a originální dárek ke svátku matek

Provident
11 05 2017 09:00

Potěšit své maminky můžeme kdykoliv, ovšem na Den matek bychom měli vytvořit něco originálního a od srdce.

Vyrobit levný dárek za pár korun, který má svou hodnotu především ve snaze potěšit, je snazší, než se může zdát. Chce to jen nápad, čas, snahu a zmíněných pár korun. Svátek matek má svůj původ už ve starověkém Řecku a u nás se slaví vždy v druhou květnovou neděli. Tedy za pár dní, což je nejvyšší čas začít tvořit něco od milého od srdce.

1. Ručně malovaná zástěra

Většina z nás se naučila čarovat v kuchyni od maminek. Věnujte té své originální a levný dárek v podobě ručně malované či vyšívané zástěry. Bílou kuchyňskou zástěru koupíte za pár korun. Šikovnější z vás na ni mohou vyšít obrázek či věnování. My ostatní si koupíme v papírnictví fixy na textil, které nám pravděpodobně vystačí i na jiné výrobky.

www.diyncrafts.com

 

2. Náhrdelník z knoflíků

Máte doba schované knoflíky, které vlastně už k máločemu pasují? Využijte jejich rozmanitých barev a velikostí k výrobě veselého náhrdelníku. Stačí pevný provázek či starší nepoužívaný řetízek a trocha trpělivosti.

http://yellowblackbird.blogspot.cz

 

3. Písmeno s fotkami

Krásná dekorace na zeď může být vyrobena z mnoha materiálů. Na vyříznutí velkého písmene (například počátečního písmene ze jména maminky či vašeho) už potřebujete šikovného pomocníka. Vyříznout ho z polystyrenové či korkové desky ovšem zvládneme všichni. Poté už jen vytiskneme několik oblíbených fotografií na černobílé tiskárně a poskládáme je do hezké koláže.

www.sometimescreative.blogspot.cz

 

4. Stojánek na recepty

Máte doma krájecí prkénko navíc? Pak stačí už jen vzít brusný papír či barvu na dřevo a nechat si odříznout dva menší kousky dřívek, která slepíme podle obrázků níže. Vytvoříme tak podstavec pro kuchařku, papír s receptem nebo třeba tablet.

www.buzzfeed.com

 

5. Květináč s fotkou

Vyfoťte sebe či své děti s nějakou vtipnou grimasou a fotografii vytiskněte na černobílé tiskárně na papír. Obličej nalepte na květináč tak, aby vyrůstající bylinky či květiny doplňovaly výsledný obrázek. Na závěr stačí přelakovat bezbarvým lakem, aby se fotografie nezničila při zalévání rostlinek.

www.creativelife.cz