17/07/2019

Dětský den v Thomayerově nemocnici pomáhali opět organizovat zaměstnanci Providentu

Více než 600 dětí z mateřských a základních škol strávilo příjemné dopoledne na oslavě Dětského dne v areálu Thomayerovy nemocnice v Krči. Na organizaci akce se již několikátým rokem podíleli zaměstnanci pražské centrály Providentu. Pracovali s dětmi na jednotlivých stanovištích a díky jejich příspěvku 10 000 korun mohly být na akci nakoupeny pomůcky a drobné dárky pro děti. Dvě zaměstnankyně Providentu přivedly dětem ukázat své canisterapeutické psy.

Smyslem dětského dne s názvem „TAJUPLNÝ OSTROV“, je představení záchranného integrovaného systému. Zdravotníci zábavnou formou ukazují dětem, s čím se v nemocnici na jednotlivých odděleních mohou setkat. Díky tomu děti nemusí mít takový strach, až se do nemocnice dostanou jako pacienti. Na malé návštěvníky čekal skákací hrad, soutěžní okruh s osmi stanovišti, plnění pirátských úkolů a samozřejmě sladké a zároveň zdravé pamlsky pro malé piráty.

„Pro hladký průběh akce je potřeba dostatečný počet dobrovolníků, kteří se celou dobu starají o jednotlivé skupinky dětí. Se zajištěním akce v tomto ohledu již několik let pomáhají zaměstnanci Providentu,“ říká Dagmar Hrubcová z Centra podpůrné péče Thomayerovy nemocnice. Díky finančnímu příspěvku od Providentu ve výši 10 000 korun si děti kromě zážitků odnášejí i drobné dárky a zdravotníci na stáncích mají dostatek potřebných pomůcek (například náustky).

Letošní dětský den navštívilo přes 600 dětí ze spádových škol a školek. Díky Providentu nebyly ochuzeny ani děti na lůžkových odděleních nemocnice. „Na dětskou neurologii přivedla kolegyně svého canisterapeutického psa záchranáře, který svými nacvičenými kousky děti rozveselil a přivedl na jiné myšlenky. Druhý canisterapeutický pes byl přímo na dětském dni mezi ostatními dětmi,“ říká Kateřina Jarošová, které dobrovolnické dny v Providentu organizuje. Zaměstnanci Providentu ještě navštívili děti na Klinice dětské chirurgie a traumatologie a předali jim dárky, které donesli.