23/10/2019

Zaměstnanci Providentu se složili na rehabilitační kočárek pro Elišku Štěpánku z Horního Benešova

Zaměstnanci Providentu se složili na rehabilitační kočárek pro nemocnou Elišku Štěpánku, která trpí epileptickou encefalopatií (Ohtaharovým syndromem). Do sbírky se zapojilo 227 zaměstnanců z 8 poboček po celé republice. Vybrali 58 174 Kč a Provident přidal dalších 15 000 Kč. Zaměstnanci Opavské pobočky tak předali rodičům Elišky šek na 73 174 Kč.

Roční Eliška Štěpánka trpí epileptickou encefalopatií (Ohtaharovým syndromem). Kvůli až 10 vážným epileptickým záchvatům denně potřebuje nepřetržitou péči a mnoho speciálního vybavení. Pojišťovna však některé pomůcky nehradí vůbec nebo přispívá jen částečně. Například speciální rehabilitační kočárek stál 79 000 Kč, ale příspěvek ze zdravotního pojištění byl jen 31 000 Kč.

„Mezi našimi zaměstnanci se tentokrát zvedla velká vlna solidarity, zapojilo se jich 227 napříč celou republikou a vybrali jsme přes 58 000 Kč. Provident pak přidal dalších 15 000 Kč. Sbírka pokryla potřebný doplatek za rehabilitační kočárek a ještě zbylo na další pomůcky,“ říká Tomáš Exner z Opavské pobočky Providentu, který celou akci zorganizoval.

Péče je pro rodiče velmi náročná nejen finančně a emočně, ale i fyzicky. Rodina malé Elišky Štěpánky bude ráda za jakoukoliv další pomoc. Každý měsíc je potřeba pořídit čidla do oxymetru, náplň do kyslíkové láhve. Eliška dále potřebuje např. interiérovou stoličku, lázně a nezbytné rehabilitace. „Jelikož máme velkou rodinu a i ostatní děti někdy potřebují např. k lékaři, hledáme pro Elišku asistenta na krátkodobé hlídání aspoň jednou v týdnu,“ říká maminka Elišky, Kamila Hušková a dodává: „Hodně by nám pomohla klimatizace, protože letní vedra epileptikům velmi škodí. Je to však pro nás příliš velký výdaj.“