04. 03. 2024

Novým generálním ředitelem Provident Financial v České republice je Marcin Zuchowski

Pozice generálního ředitele Providentu v České republice se od března ujímá Marcin Zuchowski. Ten v International Personal Finance (IPF), mateřské společnosti českého Providentu, působí již 12 let. V posledních letech Zuchowski coby European Home Credit Director zodpovídal za řízení úvěrových rizik v rámci čtyř trhů včetně českého. Na pozici generálního ředitele českého Providentu nyní vystřídá Viktora Boczána, který nově povede maďarskou pobočku Providentu.

Marcin Zuchowski (48 let) je skupině IPF věrný již dvanáct let. Devět let působil na pozici ředitele řízení úvěrových rizik a člena představenstva v Polsku a poslední tři roky zastával post ředitele řízení úvěrových rizik home creditu pro evropský region s odpovědností za ČR, Maďarsko, Polsko a Rumunsko. V rámci svého působení v polském Providentu se podílel například na vzniku platformy pro výměnu úvěrových dat mezi nebankovními poskytovateli.

„Transparentnost, srozumitelnost a férový přístup k zákazníkovi jsou základními firemními hodnotami Providentu. Chceme být lídrem mezi poskytovateli nebankovních úvěrů, ale zároveň se vždy musíme chovat zodpovědně k našim zákazníkům,“ uvedl Marcin Zuchowski ke svému jmenování a doplnil: „Často se na nás obracejí lidé v náročných životních situacích a my se snažíme jim nabídnout pomocnou ruku při řešení jejich problémů. Proto mě nesmírně těší, že ve spolupráci s českými kolegy budu moci více proniknout a napřímo se zapojit do projektu Neviditelní, který této cestě dal jasný směr a cíl.“

Marcin Zuchowski vystudoval aplikovanou matematiku na Warsaw University of Technology. Je ženatý a má dva syny. Ve volném čase se věnuje především sportu, jako je například badminton, tenis nebo cyklistika. Rád čte knihy, od sci-fi až po populárně naučné z oblasti kvantové fyziky i filozofie.

Stáhnout v .docx