blogimg

Rychlá půjčka o víkendu aneb když spotřebič nehledí na pracovní dobu

Provident
14 10 2021 09:00

Je pátek, sedm hodin večer a vy zjistíte, že vám nadobro odešla lednice do věčných lovišť. Co teď? Peníze navíc nemáte, protože jste nedávno kupovali novou pračku. Bez lednice s mrazákem se moc dlouho neobejdete. Řešením je půjčka. Získáte však rychlou půjčku i o víkendu?

Půjčka o víkendu, opravdu to jde?

Ano jde. Je jedno, jestli je pátek večer, státní svátek, anebo sobotní odpoledne. U Providentu si můžete vzít půjčku kdykoliv (i o půlnoci, jen musíte počítat s tím, že naši finanční asistenti musí někdy odpočívat :)). Jsme si totiž vědomi toho, že se nečekané situace stávají i mimo pracovní týden a je třeba je řešit co nejrychleji. Uhádnete, na co si téměř třetina Čechů bere půjčku? Podle průzkumu ČBA si 29 % Čechů půjčuje právě na spotřební elektroniku. A dává to smysl, bez pračky, ledničky nebo sporáku se prostě neobejdeme.

Rychlá půjčka o víkendu

Nejrychlejší způsob, jak mít peníze u sebe co nejdřív, je si vzít půjčku v hotovosti. Stačí si u nás vzít Půjčku Provident s balíčkem Plus a peníze získáte na ruku ihned po podpisu smlouvy. Díky balíčku Plus získáte navíc Splátkové prázdniny (můžete si v případě potřeby odložit splátky) a Ochranu před poplatky z prodlení (za půjčku nezaplatíte nic navíc v případě problémů se splácením) a v neposlední řadě tak získáte i možnost pomoci od svého osobního finančního asistenta, na kterého se můžete kdykoliv během splácení obrátit.

Půjčka o víkendu

Hotovostní půjčka o víkendu

Jak už jsme si řekli, u Providentu zvládneme půjčku až do domu i o víkendu. Vyřídíte si ji jednoduše z pohodlí domova pomocí online formuláře. Finanční asistent vás telefonicky kontaktuje a následně za vámi dorazí s konkrétní nabídkou, ze které připraví smlouvu. Tu podepíšete a víkendová půjčka v hotovosti je vaše. Už si stačí jen vybrat tu správnou lednici. Díky půjčce na ruku vám poskytneme až 130 000 Kč.

TIP: Víte, kolik si můžete půjčit vzhledem ke svým rodinným příjmům a výdajům? Přečtěte si článek Splácení půjčky, ve kterém se dozvíte, jak vysoké splátky zvládnete a kde je hranice, přes kterou byste neměli jít.

Podmínky půjčky o víkendu na ruku u Providentu

Nečekané výdaje si nevybírají dny. Dokazují to i data, na Googlu měsíčně hledá sousloví půjčka o víkendu v průměru okolo 120 lidí měsíčně. A za jakých podmínek vám tedy půjčíme u Providentu?

  • Chceme vidět váš občanský průkaz. Stejně jako řízení auta je i půjčování peněz možné osobám starším 18 let.
  • Musíme vědět, že jste schopni splácet, proto budeme potřebovat vaše potvrzení o příjmu za poslední 3 měsíce. Stačí nám výpis z účtu nebo daňové přiznání.
  • Potřebujeme také doložitelný doklad o trvalém pobytu v ČR. (stačí občanský průkaz, SIPO nebo nájemní smlouva)
  • Půjčujeme i cizincům, kteří se prokáží povolením k trvalému nebo dlouhodobému pobytu v ČR.

Online půjčka o víkendu na účet: pravda nebo jen marketingový trik?

Poskytovatelé půjček často lákají na víkendovou půjčku na účet. Je to ale tak trochu falešné lákadlo, protože vám peníze dojdou reálně až v pracovní den, kdy už může být pozdě. Některé banky v dnešní době sice už zvládnou okamžitou platbu, ale nesmíte zapomenout na to, že transakci okamžité platby musí poskytovat nejen banka žadatele, ale i banka poskytovatele. A to může být někdy oříšek. Proto je vždy lepší (a především rychlejší) si víkendovou půjčku sjednat v hotovosti.

Pozor na nekalé praktiky

Nezapomeňte u půjčky zjistit dobu splácení, hodnotu RPSN a vždy si vyberte prověřené subjekty, nikdy nežádejte o půjčku u podezřelého poskytovatele. Některé instituce si za víkendovou půjčku berou vysoké poplatky, a tak buďte při výběru poskytovatele úvěru opravdu obezřetní. Pokud se chystáte vypůjčit peníze od nebankovní společnosti, přečtěte si důkladně náš článek Nebankovní půjčka: Jak poznat důvěryhodného poskytovatele.

TIP: Víte, co je to RPSN? A proč byste na něj měli při výběru půjčky klást největší důraz? Přečtěte si náš článek Co je to RPSN a jak se počítá.