Pomáháme s Providentem

Léto s Providentem

Provident
08 06 2018 09:00

Léto, sluníčko a práce na čerstvém vzduchu. Tomu ze zaměstnanců Providentu odolá málokdo. A když k tomu přidáte i pomoc těm, kteří to nejen potřebují, ale hlavně si to zaslouží, vznikne den, který si naplno užije opravdu každý. Podívejte se na několik dobrovolnických dnů, během kterých zaměstnanci Providentu pomáhali na různých místech republiky. Radost z práce jim je vidět na očích i na výsledcích, co říkáte?

Základní škola Ružinovská

Sice unavení, ale šťastní odcházeli zaměstnanci Providentu ze Základní školy Ružinovská v Praze 4, kde po celý den pomáhali s generálním úklidem tamní rozlehlé zahrady. Pětadvacítka dobrovolníků mimo jiné ostříhala živý plot, přeházela kompost, shrabala posekanou trávu, upravila záhony či natřela okenní mříže. 

Do práce se zapojily i na dvě desítky žáků, kteří kupříkladu pleli záhony nebo odnášeli pořezané větve. Na uvítanou si žáci spolu se svými asistenty připravili vystoupení na ekologické téma. Námětem se stalo neotřele zpracované labutí jezero, které bylo zahlceno odpadky. Dobrovolníci ovšem jezero vyčistili, a tím se jim podařilo zachránit labuť, která by jinak zahynula. 

Centrum Prointepo v Hradci Králové

Centrum Prointepo poskytuje komplexní vzdělávání a zdravotně sociální služby klientům s tělesným a kombinovaným postižením nebo zdravotním oslabením. Zaměstnanci Providentu vyrazili do Hradce Králové, aby Centru předali peněžní šek a hlavně aby jim posekali trávu a zvelebili zahrádku.

Čarodějnice v Trnové

Rozdávat radost a úsměvy jsme vyrazili i do Trnové. Žáčci si v naší přítomnosti mohli užít pohádkový den plný dobrot, her a děsivých čarodějnic.

Zajíček na koni

Dvacítka zaměstnanců z pražské pobočky Providentu pomohla neziskové organizaci Zajíček na koni. Ta se v pražské Hostivaři stará o hendikepované děti, pro které pořádá terapii formou jízdy na koni a výukové kurzy ježdění. 

Dobrovolníci vyčistili koňské výběhy a umyli celé stáje včetně stěn a oken. Dětským návštěvníkům zase uklidili hernu a umyli kuchyň a hygienické zázemí. Pro pražskou pobočku to byl už třetí dobročinný den ve prospěch Zajíčka na koni.

Dětský den v Thomayerově nemocnici

Již 12. ročník dětského dne pořádalo Centrum podpůrné péče Lékořice. Cílem akce bylo hravou formou přiblížit dětem z mateřských škol a prvního stupně základních škol nemocniční prostředí a ukázat jim, že nemocnice není místo, kterého je třeba se bát. Dětského dne se zúčastnilo více než 800 dětí. Generálním partnerem letošního ročníku byl Provident, jehož zaměstnanci pomáhali i s organizací celého dne.

Z Providentu se akce zúčastnilo 23 dobrovolníků a firma navíc na organizaci přispěla částkou 10 000 Kč.

Klokánek Dolní Benešov

V květnu naše dobrovolnická četa vyrazila i do Dolního Benešova. Dámská přesila ukázala, že na mytí oken jsou to profesionálové a vymalovat zdi je pro ně hračka. Vlastně jako skoro vše, co dělají společně a s radostí.

Janův hrad u Zlína

První červnovou akcí tohoto roku se stal dobrovolnický den na Janově hradě. Modře odění zaměstnanci Providentu se tak na den stali hradními, kteří chtě nechtě museli ukázat své vypracované svaly. Odvozit tolik vozíků hlíny a kamení, to chce totiž sílu jak hrom!