blogimg

Pojištění k půjčce: Proč je dobré ho mít?

Provident
19 11 2020 10:00

Věděli jste, že v minulém roce měla půjčené nějaké peníze téměř polovina Čechů? Jen malé procento z nich si však svou půjčku pojistí. Nespoléhejte na to, že se do tíživé situace nedostanete. Pojištění k půjčce vám bude krýt záda, nejen když se ocitnete v pracovní neschopnosti. Podívejte se, proč ještě je dobré ho mít.

Proč si krýt záda pojištěním splácení?

Jen za rok 2019 si peníze půjčila necelá třetina populace. Lidé si nejčastěji půjčují kvůli pořízení domácích spotřebičů, spotřební elektroniky (mobilů či počítačů) nebo rekonstrukci bytu. Hned v závěsu pak následuje půjčka na půjčku, která může vést do nebezpečné dluhové spirály.

I když se momentálně nacházíte v situaci, kdy svou půjčku zvládáte hravě splácet, může se situace v průběhu splácení změnit. Nikdy nevíte, co se stane za rok, zítra nebo za hodinu. Pojištění k půjčce vás v případě nenadálé události ve splácení podrží – hodit se bude především tehdy, pokud nemáte naspořenou finanční rezervu.

Díky pojištění zvládnete splácet svou půjčku i při úrazu, nemoci či pracovní neschopnosti.

„Před pár lety jsem si půjčila několik tisíc na opravu auta a nákup lednice. Jako samoživitelka jsem měla napnutý rozpočet a věděla jsem, že kdyby se něco stalo, neměla bych z čeho splácet. A tak jsem brala pojištění k půjčce jako samozřejmost. Tehdy jsem ani netušila, že za několik měsíců mě potká úraz na kole a já budu za pojistku vděčná. Raději bych, kdybych ji nikdy nevyužila a všechno proběhlo podle mých plánů, ale na to se člověk spolehnout nemůže – zvlášť ne, pokud splácí třeba několik let,“ říká paní Dana Novotná.

Jak funguje pojištění k půjčce?

Podmínky pojištění půjčky se u každého poskytovatele liší nejen cenou, ale i seznamem pojistných událostí a výší pojistného plnění. Podívejte se, jak funguje Pojištění KOMPLEX u Providentu.Podmínky pojištění půjčky se u každého poskytovatele liší nejen cenou, ale i seznamem pojistných událostí a výší pojistného plnění. Podívejte se, jak funguje Pojištění KOMPLEX u Providentu.

  • Pojištění si sjednáte společně s půjčkou, takže se nemusíte starat o dvě platby. Částka 129 Kč za pojištění se vám každý měsíc automaticky připočte k částce splátky.
  • Když dojde na pojistnou událost například při úrazu, zašlete pojišťovně MetLife poštou vyplněné formuláře s vaším podpisem a také lékařskou zprávou.
  • Všechny potřebné formuláře jsou ke stažení na webu Providentu i na webu pojišťovny MetLife. Na obou webech také najdete telefonní číslo na infolinku, kde vám operátorka poradí.
  • Pojišťovna pojistnou událost posoudí. Po schválení pojistného plnění si pak nemusíte lámat hlavu se splácením půjčky.

Co všechno pojištění KOMPLEX pokrývá?

Pojištění KOMPLEX myslí na nejčastější nehody, které by vám mohly zkomplikovat život:

Pracovní neschopnost


způsobená následkem úrazu nebo nemoci po dobu 60 dní
až 21 000 Kč

Zlomeniny


způsobené následkem úrazu
až 40 000 Kč

Hospitalizace a rekonvalescence


následkem úrazu či nemoci až po dobu 40 dní. Vztahuje se i na hospitalizaci vašeho dítěte!
až 24 000 Kč

Úhrada pozůstalým


jednorázová úhrada v případě úmrtí
až 20 000 Kč