blogimg

Jak vkusně a vtipně darovat peníze

Provident
14 12 2020 10:00

Někdy je těžké vybrat věc, která druhého potěší. Proto mnoho lidí sází (nejen před Vánoci) na jistotu a daruje peníze v hotovosti. I takový dárek může druhého překvapit a rozesmát. Stačí ho originálně „zabalit“. Podívejte se na pár tipů.

Fotorámeček, album nebo knížka: Dva dárky v jednom

Tyto dárky potěší hned dvakrát. Předmět, do něhož bankovku vložíte, vybírejte podle koníčků vašich blízkých, které chcete obdarovat. Vášnivému cestovateli nebo mladým rodičům s dětmi udělá radost vylepšený fotorámeček nebo album. Milovníkovi čtení kupte malou knížku, kterou doplníte o záložku v podobě krásně vyhlazené bankovky. Dárek pak zabalte do balicího papíru jako obvykle.

Fotorámeček

Na zážitky: Když chcete přispět na vysněnou věc nebo zážitek

Nezřídka si naši blízcí přejí dárek, který je mimo naše finanční možnosti. Kdo ale říká, že musíte kupovat celou věc. Milým gestem je také přispění na dárek. Ani v tomto případě nemusíte peníze dávat jen tak do obálky. Místo toho kupte klasickou porcelánovou nebo umělohmotnou pokladničku ve tvaru prasátka, nadepište ji třeba slovy „Na dovolenou“ a vložte do ní svůj příspěvek. Uvidíte, že se s takovým dárkem trefíte do černého.

Pokladnička prasátko

Origami z bankovek: Složte roztomilý dárek sami

Z každé bankovky se dá složit nějaký milý nebo veselý tvar. Růžičce nebo hvězdě z bankovky to bude slušet na malé dárkové krabičce – koneckonců maličkost od srdce vždy potěší. Ploché origami srdíčko zase krásně uložíte třeba do přáníčka. Vánoční hvězdu můžete schovat přímo na stromečku a zahrát si hru „Přihořívá, hoří“ při hledání dárku. Na internetu najdete spoustu návodů na různé origami. Do vyhledávače zadejte „Origami z peněz“ nebo „Origami z bankovek“.

Origami postup Origami srdíčko

TIP: Je pro vás obtížné zvládnout před Vánoci všechny starosti a shon? Zjistěte, jak zvládnout finanční stres před svátky.

Jak originálně darovat peníze? Vsaďte na krabičku s překvapením

Pokud máte na zabalení peněz více času, vyhrajte si s přípravou speciální krabičky. Kupte dárkovou papírovou krabičku, odstraňte její víko a odložte ho – budete ho potřebovat až na závěr. Čtyři boční hrany rozřízněte ostrým, nejlépe odlamovacím nožem. Celá krabička pak bude v jedné rovině a bude připomínat kříž.

Vnitřní strany krabičky teď snadno ozdobíte. Nalepte na ně čtverce papíru tak, aby vznikly 4 kapsy, do kterých pak svrchu vložte bankovku. Teď přichází čas na to jednotlivé kapsy na peníze ozdobit. Hodit se budou washi pásky, tiskátka, nůžky nebo fixy. Víte, že obdarovaný šetří na lyže? Ozdobte vnitřek krabičky papírovými vločkami, obrázkem sjezdovky, bílou dekorativní páskou a podobně. Potom do kapsiček vložte bankovky, stěny krabičky zvedněte do původní polohy a přiklopte víkem, aby držely u sebe. Překvapení po otevření je zaručeno!