blogimg

Jak si vydělat peníze předvánočním úklidem?

Provident
30 11 2017 10:00

Pomalu ale jistě přichází čas velkého předvánočního úklidu. A i touto činností si můžete vydělat nějaké peníze navíc. Jak? Čtěte dál.

Vánoce klepou na dveře (v obchodních centrech tedy už asi 2 měsíce), a tak bychom se na ně měli připravit nejen příjemnou atmosférou a sháněním dárků, ale také velkým předvánočním úklidem.

Proč dělat předvánoční úklid?

  1. Čistý a provoněný domov jistě ocení celá rodina, která se u vás na svátky sejde
  2. Možná při něm naleznete i pečlivě schované dárky plánované pro loňské Vánoce
  3. Přeci nechcete, aby si o vás návštěvy podle zápachu myslely, že s vámi žije i ne zrovna zlaté prasátko
  4. Uděláte si prostor ve skříních, protože protřídíte staré nepoužívané oblečení a jiné věci
  5. Vyděláte si peníze!

 

penizevruce

Jak si vydělat peníze předvánočním úklidem?

Asi všichni doma skladujeme věci, které „se mohou někdy hodit“. Všímáte si, že se už několik let za sebou nehodí? Divné, že? Povíme vám tajemství: pravděpodobně už se ani hodit nebudou.

Chcete lepší podnět k úklidu? Povíme si nejlepší způsoby, jak předvánočním úklidem vydělat i kde nepotřebné věci prodat.

 

 friends

Prodávejte na Facebooku

Facebook kromě chatování a sledování naší stránky slouží i k další výborné věci: k nákupu a prodeji. Naleznete tam mnoho skupin, které složí přímo k tomuto účelu.

Nepotřebné věci tak můžete snadno a rychle prodat za cenu, kterou si určíte, případně věc darovat pouze za odvoz, pokud se jí chcete zbavit a mít předvánoční úklid rychle za sebou.

Na rozdíl od internetových aukcí můžete na Facebooku prodávat bez poplatků.

Výhodou je, že se můžete podívat, za kolik ostatní prodávají podobné věci, a inspirovat se tak při volbě ceny.

TIP: Pokud jste z velkých měst, nejvýhodnější jsou místní skupiny. Nakupující si tak budou moci zboží vyzvednout rychle, což pro vás znamená rychle získané peníze. A vánoční úklid bude dříve hotový.

 

monitor

On-line aukce a bazary  

Prodat nepotřebné věci z předvánočního úklidu můžete i na on-line aukcích a bazarech. Všichni jistě znáte Aukro nebo Bazoš.

Stačí nahrát fotografii předmětu, pořádně ho popsat a dát rozumnou cenu. Zde pozor, protože vám může být účtován poplatek z vydělané částky.

Máte-li cennější věci, třeba starožitné, můžete vyzkoušet i zahraniční aukce. Světově největší aukční portál eBay funguje podobně jako zmíněné Aukro a své nálezy z půdy nebo ze skříní můžete prodat do celého světa.

TIP: propojte svůj profil na eBay s účtem PayPal. Usnadníte tak kupujícím nákup a sobě starosti s posíláním čísla účtu cizincům ve správném formátu IBAN.

 

zarovka

Jak ušetřit místo díky předvánočnímu úklidu?  

Na sbírku hudebních desek, CD nebo filmů na DVD už v dnešní době asi žádnou slečnu neulovíte. Spíše by se vám možná vysmála větou plnou výrazů jako Spotify, Netflix nebo iTunes.

Dokonce i knihy ve své fyzické podobě můžete potřebovat prodat, pokud je cílem předvánočního úklidu úspora místa. Digitální knihy ve čtečce samozřejmě zabírají méně místa v knihovně.

Pokud tedy chcete vyměnit tyto nosiče za digitální verze, případně víte, že si nalezená hudební alba už asi nikdy neposlechnete a zděděné knihy číst nechcete, předvánoční úklid je ideálním časem pro prodej. Vydělané peníze také místo nezabírají a v zimním období zahřejí.