blogimg

Senior Pas – kartička, která vám přinese spoustu slev a radosti. Kde ji sehnat?

Provident
13 07 2023 09:00

V době, kdy jsou ceny všude okolo, vysoké se vyplatí šetřit všude, kde se dá. S tím vám může pomoct i Senior Pas – karta, která vám otevře dveře ke slevám na potraviny i kulturní a sportovní vyžití. 

Co je to Senior Pas

Senior pas je karta, díky které získáte nejrůznější slevy. Třeba na masáže, nové brýle, lístky do divadla či muzea a spoustu dalšího. Zařízení kartičky je zdarma a ani poté za ni nic neplatíte. Používat ji můžou všichni starší 55 let.

O senior pas si můžete jednoduše zažádat pomocí registračního formuláře. Stačí v něm vyplnit nejnutnější údaje (ty označené hvězdičkou) a žádost potvrdit. Karta vám pak dorazí poštou zhruba do 4–6 týdnů. Pokud ale budete chtít, můžete si ji vyzvednout na odběrných místech.

  

Senior pas a slevy, které díky němu můžete získat

Kolik peněz díky senior pasu ušetříte, je vždycky individuální a liší se to podle toho, kde zrovna budete nakupovat. Někde dostanete slevu ve výši 10 % vašeho nákupu, jinde i více. Slevy můžete získat například na:

  • Knihy zakoupené v knihkupectvích Dobrovský.
  • Ubytování v penzionech po celé České republice.
  • Jazykové kurzy v jazykových školách.
  • Potraviny (např. pečivo, sýry a další) ve vybraných obchodech.
  • Léky a další zdravotnické produkty v lékárnách.

Možností je však mnohem víc. Abyste se v nich všech zorientovali, najdete na webových stránkách Senior Pasu katalog, ve kterém si můžete vybrat z různých typů obchodů a institucí, kde se dá kartička uplatnit.

V katalogu postupujte takto:

  1. Pomocí filtrů si vyberte, v jakém kraji a okrese chcete nakupovat.
  2. Poté zvolte, jestli chcete najít obchody a instituce z oblasti zdraví, gastronomie, vzdělávání nebo jakékoliv jiné oblasti.
  3. Nakonec se vám zobrazí místa, kde můžete Senior Pas uplatnit. U každého většinou najdete, jak velkou slevu zde dostanete.

Senior pas

Jak Senior Pas používat

Čím aktivnější budete, tím víc Senior Pas využijete. Pokud jste v posledních měsících museli kvůli rostoucím cenám omezit nákup věcí, které máte rádi, Senior Pas vám může pomoct ušetřit tam, kde byste potřebovali.

Poslouží vám ale i jiným způsobem ­– třeba jako povzbuzování k tomu, abyste zkoušeli nové zážitky. Co takhle taneční škola? Projížďka na koni? Nebo například výstava kaktusů? Díky Senior Pasu objevíte možnosti, které by vás dříve možná ani nenapadly. Stačí pořádně prozkoumat, jaká místa jsou s touto kartou propojená, a můžete vyrazit vstříc novým aktivitám.

TIP: Chtěli byste letos k moři? Nebo na hory? Připravili jsme pro vás článek, který vám poradí, jak si užít dovolenou pro seniory za co nejméně peněz.

Senior Pas není jedinou možností, jak můžete ušetřit

Kromě Senior Pasu existují i další způsoby, jak můžete v pokročilém věku získat slevy a uspořit nějakou korunu navíc. Věděli jste, že…

  • … všichni senioři nad 65 let můžou jezdit pražskou MHD zdarma?
  • … každý nad 65 let má 50% slevu na vlakové jízdenky?
  • … divákům nad 65 let nabízí Národní divadlo 50% slevu na vstupenky ve všech sálech a budovách?
  • … některé cestovní kanceláře nabízejí „seniorskou slevu“ na své zájezdy?
  • … si můžete objednávat nákupy až domů a platit za to méně než ostatní?

Prozkoumejte internet a vyhledejte si, kde všude zakoupíte zboží nebo zážitky levněji. Pomůže vám to vyjít s penězi a dovolit své peněžence víc, než pro ni za poslední dobu bylo možná běžné.

TIP: Chtěli byste ušetřit ještě víc? Můžete začít i u svých domácích spotřebičů. Spočítejte si na naší kalkulačce, jaká je vaše spotřeba elektřiny, ať víte, na čem doma jste.