blogimg

Rychlá půjčka: Jak rychlá může být?

Provident
15 01 2021 10:00

Frázi „rychlá půjčka“ na internetu každý měsíc hledají stovky lidí. Pro mnoho klientů je totiž důležité, aby bylo vyřízení žádosti co nejrychlejší a aby na peníze nemuseli příliš dlouho čekat. Jak je to u Providentu?

„Rychlá půjčka“ a „půjčka ihned“ na českém trhu a co od nich čekat

Pod pojmy „rychlá půjčka“ a „půjčka ihned“ se obvykle skrývá půjčka, kterou vyřídíte do několika hodin – ať už se žádost podává online, nebo na pobočce. Některé instituce dokonce slibují vyřízení během několika minut. Takovou nabídku nejčastěji najdete mezi nebankovními poskytovateli. Důvod je jednoduchý. Banky většinou mají přísnější proces schvalování, aby mohly lépe ověřit bonitu klientů, tedy jejich schopnost svou půjčku dobře zvládnout.

Na první pohled se může rychlá půjčka jevit jako dobrá varianta – vše je vyřízeno ještě ten samý den a společnosti klienty nezatěžují administrativou. Jenže právě v tom může být háček. I když legislativa obsahuje přísná pravidla pro poskytovatele půjček, pořád se najdou různí podvodníci, na které je dobré si dát pozor.

  1. Přečtěte si recenze dalších klientů dané společnosti. Pokud na internetu zkušenosti lidí s konkrétní firmou chybí, raději se porozhlédněte jinde.
  2. Porovnejte jednotlivé nabídky mezi sebou. Nikdy neberte první nabídku, na kterou narazíte.
  3. Než cokoli podepíšete, ujistěte se, že všemu rozumíte a víte, kolik přesně za půjčku zaplatíte.

Úskalí rychlé půjčky

Rychlé půjčky většinou patří mezi ty krátkodobé a mohou fungovat jako půjčky do výplaty. Obvykle mají splatnost mezi 1 a 90 dny. S tím souvisí i jejich výše – společnosti půjčují nanejvýš několik tisíc korun. Proto není rychlá půjčka vhodná pro ty, kteří potřebují větší obnos.

Ověřování bonity klienta probíhá v rychlejším režimu. A protože jsou pro poskytovatele tyto půjčky rizikovější, mívají vyšší úroky i RPSN. Jednoduše řečeno jsou dražší. A proto nevhodné pro všechny, kteří jsou ve velké finanční tísni.

Dobře se seznamte s důsledky nesplácení. Počítejte s tím, že v případě, kdy nebudete moci splácet, může být těžší se domluvit na odkladu splátek nebo vstřícnějším režimu.

Rychlá půjčka

Jak rychle vyřídíte půjčku od Providentu?

U Providentu nejrychleji vyřídíte online půjčku Creditea. Vše vyřešíte online – od žádosti a doložení dokladů přes online podpis přes SMS. Peníze vám odešleme do 15 minut od ověření dokumentů. Urychlit celý proces lze tak, že :

  • Budete mít připravené všechny potřebné doklady k doložení.
  • Obratem ověříte svůj účet pomocí jednokorunové transakce.
  • Příjmy ověříte prostřednictvím vašeho internetového bankovnictví.

Rychlost doručení peněz na účet ovlivní také to, jakou banku využíváte. Obecně platí, že u všech bank, které nabízí možnost tzv. okamžité platby (například Equa bank, Fio banka, MONETA Money Bank), lidé obdrží peníze během pár minut po doložení potřebných dokumentů a jejich schválení u nás v Providentu.

S bezpečnou online půjčkou Creditea si můžete půjčit až 130 000 Kč se splatností až 36 měsíců. Žádost vyplníte do 10 minut. Zprávu o schválení půjčky obdržíte během chvilky.

„V případě Půjčky Provident a Půjčky 10+1 jsou peníze vyplaceny do 7 dní na bankovní účet žadatele. Pokud se žadatel rozhodne k Půjčce Provident či Půjčce 10+1 využít i balíček Plus, získá peníze ihned v hotovosti. Balíček Plus má navíc i další výhody jako Splátkové prázdniny, Garance celkové ceny, Splácení v hotovosti, pomoc osobního finančního asistenta a neuplatnění pohledávky v případě úmrtí,“ vysvětluje Rudolf Zahradník z Providentu. Na rozdíl od online půjčky Creditea je součástí vyřízení těchto půjček telefonát a osobní schůzka s obchodním zástupcem Providentu.